Jizerka univerzální bezlepková směs 1kg

Kód: 8594005291720
Neohodnoceno
96,90 Kč 96,90 Kč / 1 kg
Skladem (> 5 ks)

Bez lepku, Bez laktózy, Bez vajec, Bez sóji, Bez GMO, Nová receptura!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Kukuřičný škrob, Bramborový škrob, Modifikovaný škrob kukuřičný, Lupinová mouka, Modifikovaný škrob maniokový, Dextróza, Zahušťovadlo guma guar, Kyselina: kyselina askorbová

Alergeny obsažené ve výrobku jsou vyznačeny tučně.

Může obsahovat stopy sezamu, oxidu siřičitého. Výrobek bez lepku.

Alergeny jsou označeny tučným písmem.

Výživové hodnoty

Výživové hodnoty
ve 100 g výrobku
energetická hodnota 1517 kJ (362 kcal)
tuky 1,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
sacharidy 81,9 g
- z toho cukry 3,8 g
bílkoviny 3,2 g
sůl 0,2 g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)

Informace o produktu

Loga třetí strany

Český výrobek

Skladování a použití

Recepty

Receptura na světlý chléb
Směs Jizerka 500 g, voda 350 ml, droždí 20 g, sůl 7 g, máslo 20 g. Droždí rozpustíme ve studené vodě a nalijeme do mísící nádoby. Navážíme Jizerku, sůl a krátce intenzivně vyhněteme těsto. Nakonec hnětení přidáme máslo. Necháme 5 minut odpočinout a pak vytvarujeme bochánek na pečící plech. Přikryté necháme kynout asi 1 hod. Před pečením povrch bochánku namašlujeme vodou. Začínáme péct při teplotě 200°C, kterou po 15 min. stáhneme na 180°C. Pečeme celkem asi 60 minut.

Receptura na sladké těsto: tlačené koláče
Směs Jizerka 200 g, cukr krupice 35 g, droždí 10 g, máslo 30 g, sůl 3 g, vejce 1 ks, voda 100 ml, žmolenka: směs 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g.
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vejce, směs, sůl, cukr a vše krátce intenzivně prohněteme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a domícháme. Při použití těsta na tlačené koláče necháme těsto 5 min. odpočinout a pak nadělíme a vytvarujeme kuličky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kynout asi 40 min. Poté kuličky rozmáčkneme skleničkou a vzniklý důlek naplníme různou náplní (tvarohová, maková, džem, ovoce). Okraje koláče pomašlujeme vajíčkem a vrch posypeme žmolenkou. Pečeme při 180°C asi 20 min.

Příprava a použití

Návod k použití
Bezlepková směs je všestranně použitelná jak pro přípravu kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i při vaření k zahušťování pokrmů, přípravě knedlíků a těstovin.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečící směsi
Výrobce:: Jizerské pekárny spol. s. r. o. Generála Svobody 374/9A, Liberec XIII-Nové Pavlovice,460 01 Liberec

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: